Proiect finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE 2000 - Coeziune Economică şi Socială componenta Dezvoltarea Resurselor Umane în contextul restructurării industriale
Home
  hartă site tipăreşte contact
   
Viziunea UVAPlatforma de e-learning
Cursurile UVAÎntrebări frecvente
ParteneriÎnscrieri
Newsletter UVATaxe
Contact
   
 
HomeDespre noiÎntrebări frecvente
Întrebări frecvente

  1. Ce este UVA?

  2. Cine sunt profesorii UVA?

  3. Ce cursuri oferă UVA?

  4. Cum se finalizează aceste cursuri?

  5. Cum mă înscriu la cursurile UVA?

  6. Care este termenul limită de înscriere, când încep cursurile și cât durează?

  7. Ce fel de examinare este? Cum se face evaluarea finală?

  8. Prezența este obligatorie?

  9. Cum se ține evidența prezenței?

10. Sunt penalizări pentru neachitarea în timp util a taxei?


1. Ce este UVA?

Universitatea Virtuală de Afaceri este un centru de formare și instruire continuă la distanță în domeniul afacerilor, oferind cursuri de scurtă durată în sistem online. UVA a fost înființată în anul 2003, de către Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, București, ca urmare a unui proiect cofinanțat de Uniunea Europeană și PHARE.


 2. Cine sunt profesorii UVA?

UVA beneficiază de sprijinul unor cadre universitare renumite, cu o vastă experiență atât în învățământ cât și în problemele mediului de afaceri românesc.


 3. Ce cursuri oferă UVA?

UVA pune la dispoziția dumneavoastră o serie întreagă de cursuri de instruire online în domeniul afacerilor.  Detalii cu privire la oferta UVA, găsiți aici.

 4. Cum se finalizează aceste cursuri? Sunt recunoscute?

Fiecare curs UVA se finalizează cu o diplomă eliberată de Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, București.


 5. Cum mă înscriu la cursurile UVA?

Pentru a vă depune candidatura în scopul admiterii la cursurile UVA este suficient să completați  formularul de înscriere online. Ulterior cererea dumneavoastră va fi analizată de către profesorii UVA și veți primi un e-mail de înștiințare cu rezoluția finală. În cazul în care ați fost declarat admis, e-mailul va conține și pașii pe care va trebui să îi urmați în continuare.


 6. Care este termenul limită de înscriere, când încep cursurile și cât durează?

Termenul limită de înscriere la cursurile UVA și de plată a acestora, pentru fiecare sesiune din 2010, este de cel mai târziu în data de 2 a lunii de desfășurare a cursului ales. Mai multe detalii în secțiunea Taxe.


 7. Ce fel de examinare este? Cum se face evaluarea finală?

Evaluarea se va realiza în mod continuu, pe baza intervențiilor dumneavoastră online. La sfârșit, conform indicațiilor profesorului, veți preda o temă sau un studiu de caz și veți susține un test grilă.


 8. Prezența este obligatorie?

Da,  în proporție de  75%. Se includ aici participările substanțiale și legate de subiectul în discuție la orele online.


 9. Cum se ține evidența prezenței? Există o evidență a prezenței?

Exista un sistem automat care contorizează prezența la seminarii și cursuri, iar profesorul își notează dupa fiecare curs intervențiile și pertinența acestora.
Se pune accentul nu numai pe prezența fizică, ci în primul rând pe conținutul și calitatea intervențiilor.


 10. Sunt penalizări pentru neachitarea în timp util a taxei?

Neachitarea taxei până în data de 2 a lunii de desfășurare a cursului, inclusiv, este echivalentă cu imposibilitatea participării la sesiunea anunțată.